Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΒΑΛΥΡΙΑ 2016. ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Στους αθλητικούς αγώνες, ΒΑΛΥΡΙΑ 2016 συμμετείχαν συνολικά 114 άτομα. 22  αθλητές δρομείς υγείας (19 άνδρες και 3 γυναίκες) και 92 αθλητές στα υπόλοιπα 10 αθλήματα. Η μεγαλύτερη συμμετοχή υπήρξε στο αγώνισμα των 60 μέτρων, γι αυτό και έγιναν προκριματικοί..
Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές  ο αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών ήταν μικρότερος καθώς και η συμμετοχή του κόσμου. Η εξήγηση υπάρχει, γιατί το 3ήμερο είχε καύσωνα.
Θα πρέπει του χρόνου οι διοργανωτές πριν τυπώσουν μετάλλια, αφίσσα και τιμητικό δίπλωμα να συμφωνούν στο κείμενο, γιατί φέτος, στο καθένα υπήρξε διαφορετικός τίτλος.
Εύχομαι καλό καλοκαίρι, συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αθλητές , παρευρισκόμενους και του χρόνου να είναι καλλίτερα, τα πράγματα χωρίς μιζέριες, αντιπαλότητες  και μικροχυχίες..

Α. ΙΘΩΜΑΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 13χ.λ.μ.:
Την τελευταία 15ετία ξεχωρίζει ο «Ιθωμαίος Δρόμος Υγείας» 13χλμ. με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών και αθλητριών από τη Μεσσηνία, και από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης, και αφού οι δρομείς διήνυσαν (σ.σ. στην πλειοψηφία τους του Συλλόγου-Δρομέων-Υγείας-Μεσσηνίας, αλλά και του τοπικού Αστέρα/ Ιθώμης) την διαδρομή Αρκαδική Πύλη-Μαυρομμάτι-Αρσινόη-Λάμπαινα, τερμάτισαν στην πλατεία της Βαλύρας.
Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο δρομέας Ηλίας Καπόγλης 2ος ο Αθανάσιος Κλάδης και 3ος ο Γιάννης Φλώρος, ενώ ευχάριστη νότα αποτέλεσαν στην κατηγορία γυναικών παρά τον φοβερό καύσωνα που επικρατούσε οι Δήμητρα Κολαμπά 1η, Βασιλική Βαϊνά 2η, και Μαρία Παναγιωτόπουλου 3η κόρη του τεχνικού διευθυντή στα φετινά "Βαλύρεια 2016" Χρήστου Παναγιωτόπουλου, που καταχειροκροτήθηκαν στο τερματισμό  τους από τους εκατοντάδες θεατές που είχαν κατακλύσει τη πλατεία της Βαλύρας. 
Β.ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΥΡΙΑ:
Παράλληλα, οι διοργανωτές με το Δήμο Μεσσήνης και το πρόεδρο του Αστέρα Σταύρο Η. Μακρή (σ.σ. παλιός ποδοσφαιριστής του για δυο δεκαετίες και πλέον),  μέλος του Τοπικού Συμβουλίου με πρόεδρο την Γεωργία Δημητρακοπούλου και Νίκο Σωτ. Καρτερολιώτη), μαζί με τους συνεργάτες του στη διοίκηση των "κιτρινόμαυρων" της Ιθώμης Κώστα Γεωργακόπουλο, Γιώργο Ν.  Μπουρολιά, Γιώργο Ν. Φωτεινό,  Ιωσήφ Π. Δημητρακόπουλο, Βασίλη Φ. Μπακόπουλο, Δημήτρη Φιλιόπουλο, Τάκη Α. Θεοδωρόπουλο,  Χρήστο Θ. Παπαδόπουλο, Στέλιο Η. Μακρή, Ξενοφώντα Κ. Καρτερολιώτη) και το Δήμο Μεσσήνης (σ.σ. σημαντική και η συμβολή του ζηλωτή-γυμναστή Χρήστου Παναγιωτόπουλου, του αντιδημάρχου κ. Γεωργακόπουλου και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας), με την ευκαιρία των μουσικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο "Θάμυρις" Σάββατο18-Κυριακή19-Δευτέρα 20/06 και των αθλητικών αγώνων όπως προαναφέραμε διεξάγονται ανελλιπώς ανήμερα της τοπικής εορτής του Αγίου Πνεύματος στην 7η επαρχιακή οδό Βαλύρας-Μεσσήνης και στην πλατεία της όμορφης κωμόπολης, βραβεύτηκαν σε κλίμα συγκίνησης για τη πολύχρονη προσφορά τους στους αθλητικούς αγώνες  βετεράνοι δρομείς οι οποίοι  τίμησαν τις δεκαετίες ΄50 και ΄60 τους αθλητικούς αγώνες με την επωνυμία  "Βαλύρια" όπου συνεχίζονται μέχρι σήμερα καθώς και τον "Ιθωμαίο Δρόμο Φιλίας" 13χλμ με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης και τερματισμό τη Βαλύρα που οραματίστηκε παλιότερα ο Ιθωμίτης καθηγητής Θόδωρος Χαρ. Σταυριανόπουλος. 
Ο λόγος για τους παλαίμαχους δρομείς τις δεκαετίες ΄50 και 60΄Λάκη Μπακόπουλος, Θωμά Στρατή, Κώστα Περιβολάρη, Άρη Γεωργακόπουλο και Γρηγόρη Αλεξανδρόπουλο.
Γ.ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ:
Την εκδήλωση των αθλητικών αγώνων με την επωνυμία Βαλύρεια 2016  άνοιξε εκ μέρους των διοργανωτών ο Νίκος Ρούτσης και στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο αναπληρωτής του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος. Επίσης, τη γραμματειακή υποστήριξη των αγώνων που στέφθηκαν με επιτυχία είχαν οι κ.κ. Νίκος Κυριαζής, Κώστας Ηλιόπουλος, Βαγγέλης Μπουρολιάς, Ελένη Μακρή, Δήμητρα Καλλιμάνη και, Τόνια Ηλιοπούλου. Παράλληλα τα φετινά Βαλύρεια 2016 τίμησαν με τη παρουσία τους εκ μέρους της εκκλησίας ο εφημέριος πατήρ Ιωάννης Φωτεινός, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεσσήνης Κώστας Γεωργακόπουλος (σ.σ. ψυχή των αθλητικών εκδηλώσεων Βαλύρεια 2016), Αναστάσιος Τσερπές, αθλητισμού Σπυρίδων Κρασακόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΔΕ Ιθώμης Αθανάσιος Δ. Λύρας, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημήτρης Γεωργινάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Οιχαλίας Άρης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Ντίνος Μπουρίκας, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Αρσινόης Πέτρος Σγούρος, Αριστοδημείου Δημήτρης Φιλιόπουλος, Κεφαλληνού Γεώργιος Κορμάς, Βαλύρας Γεωργία Δημητρακοπούλου, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας Ρούλα Τσαγκάρη, του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας Αγάπη Συκιωτάκη-Μπουρολιά, ο νυν πρόεδρος του Θάμυρι Χρήστος Παπαδόπουλος οι πρώην Παναγιώτης Σταυριανόπουλος, Θόδωρος Λάγιος, Θανάσης Μπόβης, Ρόζυ Καρύδη, Νίκος Μπάκας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας Στέλλα Μαυρίδη, ο οραματιστής των Ιθωμαίων Γιάννης Ε. Λινάρδος, ο καθηγητής Βιολογίας-ιστοριοδίφης Γιάννης Δ. Λύρας, εκπρόσωποι των καλαματιανών ΜΜΕ και χιλιάδες κόσμου από τη περιοχή της Ιθώμης του δήμου Μεσσήνης και των γειτονικών νομών της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου  
Δ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΒΑΛΥΡΙΑ 2016
Δρόμος Υγείας 13χλμ
1. Ηλίας Καπόγλης
2. Αθανάσιος Κλάδης
3. Γιάννης Φλώρος
Κατηγορία Γυναικών
1. Δήμητρα Κολαμπά 
2. Βασιλική Βαϊνά 
3. Μαρία Παναγιωτόπουλου 
Δρόμος 1500μ.
1. Αλέξανδρο Νικολάρι
2. Αντώνιο Κιούκου
3. Νίκος Βαλσαμάκης
400μ.
1. Χρυσοβαλάντης Δ. Μπουρίκας
2.Μάριος Φεράϊ
3. Αχιλλέας Π. Βίγκος
100μ. Εφήβων
1.Αναστάσιος Μ. Νίκας
2. Χρυσοβαλάντης Δ. Μπουρίκας
3. Ευστάθιος Μ. Νίκας
100μ. Νεανίδων
1. Μαριλένα Φεράι
2. Αουρέλα Σάλει
3.Μαρία Μελέτη
60μ. Παίδων
1. Θόδωρος Μαθιός
2.Νίκος Φλώρος
3. Βασίλειος Νίκας
60μ. Νεανίδων
1. Βασιλική Μπακοπούλου
2. Ελένη-Μαρία Βίγκου
3. Θεοδώρα Δήμιζα
60μ. Κοριτσιών
1. Μαρία Μπόβη
2. Μαρία Σικαλιά
3. Κλεοπάτρα Νικολάρη
Ποδηλασία εφήβων
1. Ηλίας Στ. Μακρής
2. Χρήστος Θεοδωρακόπουλος
3. Αχιλλέας Π. Βίγκος
Ποδηλασία Παίδων-Νεανίδων
1. Περικλής Τσιλίκας
2.Κριστιάν Γκρέκα
3. Θεόδωρος Μαθιός
Σακκοδρομίες 1ος τελικός
1. Ανθή Σκορδίκη
2. Γεώργιος Μπουρίκας
3. Φώτης Τσάμης
2ος Τελικός: 1. Μάριος Νίκας 2. Νίκος Σκορδάκης
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ











ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΔΡΟΜΟΣ 1500 ΜΕΤΡΩΝ

Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΟΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ
Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΡΟΜΟΣ 400 ΜΕΤΡΩΝ
ΔΡΟΜΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΡΟΜΟΣ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΔΡΩΝ.
ΟΙ ΚΡΙΤΕΣΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ-ΤΕΛΙΚΟΙ  60 ΜΕΤΡΩΝ



ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ

ΚΡΙΤΕΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.
ΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ
ΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΕΣ 400-100 ΜΕΤΡΩΝ

ΤΟ ΤΕΡΜΑ
ΟΙ 5 ΠΑΛΙΟΙ ΒΑΛΥΡΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΑΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ Η ΣΑΚΟΔΡΟΜΙΑ


ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΣ
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΙ  ΠΑΛΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ: ΣΤΡΑΤΗΣ, ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΙ  ΠΑΛΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ: ΣΤΡΑΤΗΣ, ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ. ΜΕ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ,ΛΑΜΠΑΔΟΔΡΟΜΙΑ, ΣΤΟΛΕΣ Κ.Λ.Π.ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.







 ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΟΒΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: