Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΛΥΡΑΣ ME ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 1900. ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Συνεχίζουμε την 6η  ανάρτηση παλιών φωτογραφιών με πρόσωπα της Βαλύρας, ελπίζοντας και πιστεύοντας μετά την ολοκλήρωση των αναρτήσεων και των σχολίων να μαζευτούμε και να αποφασίσουμε στις διαδικασίες ενός λευκώματος, για να κρατήσουμε ζωντανό το παρελθόν των προγόνων μας.
Μαζεύοντας φωτογραφίες από τις διάφορες οικογένειες της Βαλύρας,με σκοπό  να κρατήσουμε ζωντανό το παρελθόν των προγόνων μας, σε όλο το γίγνεσθαι.

Πάνω από εκατόν  σαράντα χρόνια τώρα, από χέρι σε χέρι, από συρτάρι, σε συρτάρι, και από τόπο σε τόπο, οι τρυφερές αφιερώσεις, πίσω στις φωτογραφίες δεν μπόρεσαν να σταματήσουν κανένα θάνατο.
Κι εκείνων που χάριζαν τη φωτογραφία τους κι εκείνων που τις λάβαιναν. Όμως δεν θα πρέπει να μας διαφύγει σε σχέση με αυτά πως η φωτογραφία καθαυτή απαθανατίζει το θάνατο. Επιζεί του θανάτου για να μας θυμίζει το θάνατο,
Μια σπάνια συλλεκτική φωτογραφία με τους 3 βαλυραίους παραμονές Παναγίας όταν έβαφαν με ασβέστη την εκκλησία. Το σημαντικό της φωτογραφίας είναι ότι υπάρχει το πηγάδι που έπαιρναν νερό οι καλόγεροι και επισκέπτες. Οι βαλυραίοι με το καροτσάκι είναι ο Φώντας Γαλανόπουλος, στο πηγάδι ο Θάνος Μπουρολιάς και αυτός που βάφει είναι ο Τάσης Μπουρίκας (Κατσιμπούλας). Ηφωτογραφία ανήκει στο Φώντα Γαλανόπουλο.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΠΟΤΗ
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΥΔΗ, ΝΟΦΟΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΘΑ ΣΑΓΚΡΗ ,ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ
ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΩΝ,ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΧΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΙΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ, ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ.Η ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΟΤΑΝ Ο ΤΡΑΓΟΣ ΟΥΡΟΥΣΕ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΓΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ
ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΡΑΚΑΡΗ
Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΡΑΚΑΡΗ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΕΛΑ- ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΒΗ
Η ΜΑΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΥΖΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 3 ΓΙΟΥΣ  ΤΗΣ .
 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: