Τρίτη 23 Μαΐου 2017

EKTH ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.19-28-5-2017

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Φέτος και πριν από μερικά χρόνια μου δίνεται η ευκαιρία να λειτουργούν και οι 5 αισθήσεις με ανθη,φυτά χρώματα, αρώματα στις ανθοκομικές εκθέσεις Κηφισσιάς-Καλαμάτας.
Στην Κηφισσιά  ήταν η 63 έκθεση με 2 κεντρικούς κήπους των αισθήσεων και του Ιπποκράτη, την οποία και έχω αναρτήσει στην ιστοσελίδα μου.Το περασμένο Σάββατο φωτογράφισα την έκτη ανθοκομική έκθεση Καλαμάτας
Στα πλαίσια της 6ης Ανθοκομικής Έκθεσης που οργανώνεται από τον Δήμο μας και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων (24 Μαίου), η Ομάδα ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ οργανώνει - σε συνεργασία με τον Δήμο - έναν βιωματικό περίπατο για να γνωρίσουμε τη χλωρίδα του Πάρκου ΟΣΕ. Με τη βοήθεια του διευθυντή Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Λιοντήρη, θα δοθεί η δυνατότητα να μάθουμε για τα δένδρα, τους θάμνους και τα φυτά που φιλοξενούνται στο Πάρκο μας.
Θ' ακολουθήσει ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο <<Ανέμη και Ροδάνι>> - που βρίσκεται στον στεγασμένο χώρο κάτω από τον Ευκάλυπτο - από τον εμπνευστή του Νίκο Κισκήρα.
Την Τετάρτη 24 Μαίου στις 7.30 μμ
Σημείο συνάντησης η βόρεια είσοδος (Πλάτωνος και Αριστομένους)
Τηλέφ 6936 -51855.
Στην  έκθεση έχει περίπτερο και η Μυρτώ Φοίφα με παραδοσιακούς σπόρους και  με βάση το πρόγραμμα θα παρουσιάσει τη διαδικασία της κομποστοποίησης καθώς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Καλαμάτας με τα τρέχοντα προγράμματα της φετινής χρονιάς .
Το ΚΠΕ Καλαμάτας συμμετέχει στην 6η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας υλοποιώντας εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:
“Τα σκουπίδια που ... ανθίζουν”
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω παιδαγωγικές δραστηριότητες:
Γνωριμία με τον κόσμο των φυτών, Αναγνώριση και μεταφύτευση φυτών, Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και το παιχνίδι του “κρυμμένου θησαυρού της Ανθοκομικής έκθεσης”


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ






ΠΑΛΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΥΡΤΩ ΦΟΙΦΑ
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΕΙΔΗ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟΥ


Η ΜΥΡΤΩ ΦΟΙΦΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΗΣ



























ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ 5 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: