Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Συγκρίνοντας το άπειρο σύμπαν με τον πεπερασμένο βιολογικό μας χρονοχώρο και τις γνώσεις μας, οδηγούμεθα στο να αναζητούμε την αλήθεια για το δημιουργό και το δημιούργημά του.
Στις  4-1-2018 έλαβα  ταχυδρομικά από τη φίλη μου, συμφοιτήτρια και συνάδελφο Ρούλα  (Σωτηρία) Γκόλιου το βιβλίο με τίτλο:
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 
και υπότιτλο: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΛΑΒΕΡΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ……..ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ.

Η συγγραφέας και οι εκδόσεις ΙΒΙΣΚΟΣ πλούτισαν την ελληνική βιβλιογραφία, με το βιβλίο που κυκλοφόρησαν στις αρχές του 2018. Είναι ένα βιβλίο 335 σελίδων, διαστάσεων 17χ23. Η δομή, η διάρθρωση, το περιεχόμενο και η γλώσσα γραφής καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη, που δεν είναι μυημένος στις επιστήμες της βιολογίας. Στο πρώτο μέρος περιγράφει τα μυστικά της μακροζωίας με 8 κεφάλαια (γονίδια, διατροφή, τροφές, συνήθειες και τρόπος ζωής, ψυχολογία, μεταφυσική και τεχνολογία που συμβάλλουν στη μακροζωία, ενώ στο τελευταίο περιγράφει τους σύγχρονους και αρχαίους Μαθουσάλες). Στο  δεύτερο μέρος περιγράφει  το κυνήγι της Αθανασίας από το χτες και το αύριο. Ολοκληρώνει με την βιβλιογραφία, χρήσιμες ιστοσελίδες και ευρετήριο.
Κανείς δεν ήλθε για να μείνει. Όλα έχουν αρχή και τέλος. Η ζωή μας είναι μία και μοναδική. Ας τη γευόμαστε και ας χαιρόμαστε στην καθημερινότητά μας. Επειδή ου γαρ έρχεται το γήρας μόνο, ο Οδηγός Μακροζωίας που κυκλοφόρησε πρόσφατα, είναι κατανοητός ,εφαρμόσιμος, διαφωτιστικός, προτρεπτικός και προπάντων οικονομικός, γιατί δεν απαιτούνται πολλά χρήματα στο να εφαρμοστούν αυτά που περιγράφει. Το Μηδέν Άγαν, το Παν Μέτρον Άριστον, η Ιπποκράτεια αλκαλική διατροφή και πολλά άλλα, είναι από όλους μας εφαρμόσιμα, αλλά δεν τα τηρούμε. Στο διάβα της ζωής μας πρέπει να έχουμε αξίες, οράματα, ιδανικά, εργατικότητα, συντροφικότητα, κινητικότητα και… μακριά από κάθε είδους τοξικά. Στο κορμί μας να κυκλοφορούν οι ενδορφίνες που είναι οι ορμόνες της αρμονίας, ισορροπίας ,ευτυχίας και ηδονής και μακριά από τις κετοχολαμίνες που μας καταστρέφουν σωματικά, πνευματικά, ψυχικά και κοινωνικα. Τα δύο  έντονα συναισθήματα της αποδοχής και της απόρριψης, να τα έχουμε πάντα στο υποσεινηδητό μας, και  να προβληματιζόμαστε ανά πάσα στιγμή, πριν πέσουμε στην Παγίδα.
Στο βιβλίο δεν περιγράφονται δύσκολοι όροι και έννοιες, όπως: Σύμπαν, κοσμολογία, κοσμογονία, ανατομία-φυσιολογία-παθολογία οργανικών συστημάτων-οργάνων, οικολογία, παραγανάλωση (παραγωγή – ανάλωση), ψυχολογία , φιλοσοφία , κοινωνικοψυχολογία, αλλά  απλές κατανοητές και εφαρμόσιμες διαδικασίες  στην καθημερινοτητά μας. Οι φυσικές ακατέργαστες τροφές χωρίς βελτιωτικά και συντηρητικά, τα προβιοτικά, τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά από τον κήπο μας, ελαιόλαδο, λάδι, μέλι, λεμόνι, αλκαλική διατροφή (που απομακρύνει τον καρκίνο), περπάτημα , προσευχή, ασκητισμός, μυστικισμός, ησυχασμός, θα πρέπει σύντομα  να αρχίσουμε να τα εφαρμόζουμε.
Οι 3 πυλώνες μας:
 Πίστη που σημαίνει πληρότητα στη θέση (στον εαυτό μας, στο Θεό, τους ανθρώπους, το παρελθόν και το μέλλον).
Συναίσθημα που σημαίνει η πληρότητα στη σχέση με οτιδήποτε και
Λογική που σημαίνει η σταθερότητα στις ιδέες μας,
ας είναι φάρος για τον καθένα μας,για να γευόμαστε και χαιρόμαστε το διάβα της ζωής μας.
Συγχαρητήρια στην αγαπητή φίλη, συμφοιτήτρια και συνάδελφο  Ρούλα (Σωτηρία) που μου δώρισε το βιβλίο της με αφιέρωση, και μελέτησα όλα αυτά που οδηγούν στη μακροζωία, καθώς και τον εκδοτικό οίκο Ιβίσκο. Εύχομαι καλοτάξιδο .


ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΦΙΛΗ, ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΡΟΥΛΑ (ΣΩΤΗΡΙΑ)
Εγώ είμαι το DNA, που σου ελέγχω τη ζωή,
εγώ σου λέω θα πεθάνεις, εγώ σου λέω τώρα ζεις.
Ξέρεις, το κάθε γονίδιό μου σου δίνει ένα γνώρισμα,
όταν αλλάξει η δομή του, δημιουργείται πρόβλημα.
Αντιγραφή, μεταγραφή, μετάφραση και μάχη,
γίνεται κάθε στιγμή, ζωή για να υπάρχει.
Η κλωνοποίηση εφάνη, άνθρωπος  φύση και Θεός,
ιδού το δίλλημα της κρίσης , για το εφεύρημα αυτό.
Τώρα που μ’ έμαθες καλά, βάλε μυαλό και τάξη,
το χάος όπου περπατάς, δεν πρέπει να χαλάσεις.
ΑΘΗΝΑ  6-9\1\2018
Το λίνκ για το βιντεάκι στο You tube για να το δείτε είναι https://youtu.be/zrtp3YEUX_0.


Δεν υπάρχουν σχόλια: